This is the schedule for Saturday. What time (approx. of course) would you think Novice walk thrus would be?
Rally Excellent Class A & B/Walk Thru
6 - Rally Excellent Class A
20 - Rally Excellent Class B
Rally Advanced Class A & B/Walk Thru
9 - Rally Advanced Class A
25 - Rally Advanced Class B
Rally Novice Class A & B/Walk Thru
17 - Rally Novice Class A
43 - Rally Novice Class B
♣ Laura ♣
The normal calculation is 22 dogs per hour. Given that the event starts on time. Then give them 1/2 hr. to set up the new ring and break, you are probably looking at about 5:00PM for Novice to start. That's my guess.
I was guessing 4:55
1:25 start (walk thru is before 1:25)
1:40 (6 EA dogs at 2 min/dog)
1:50 (10 min for awards)
2:30 (20 EB dogs at 2 min/dog)
2:40 (10 min for awards)
2:55 (15 min to reset course)
3:10 (15 min walkthru)
3:30 (9 AA dogs at 2 min/dog)
3:40 (10 min for awards)
4:30 (25 AB dogs at 2 min/dog)
4:40 (10 min for awards)
4:55 (15 min to set course)
Novice walk thru begins at 4:55 give or take. If they combine awards per level instead of A and B it will reduce the time by 20 min. Also, if they nest the courses, it might not take 15 min to set the courses. I'd probably get there by 3:30 at the lastest just to be safe.
<br /><br />Lydia, Murray & Essy in AZ<br /><br />Clear Creek's Mad About You CDX RE NJP OAP OFP ASCA CDX GSN RSN NGC TGO TNO OAC NJC HPN PS1 JHE<br /><br />Larkspur's Essence RE NAC TNN JHE
I would have no clue about the time but just wanted to say that that Novice B class is HUGH. I assume that is the class you are in.
I wish you the best of luck.
<br /><br />Rowdy RL1, EVBB Donor
Thanks. I was thinking 3-3:30 just to be sure.
♣ Laura ♣